San Francisco Santa Maria Los Angeles Palm Springs Flagstaff


Meer dan 500 km gereden: Monterey Aquarium, 17 Mile Drive, Lobos Point


Vandaag een lange rit voor de boeg, dus vertrokken we om half 9 vanuit San Francisco naar het zuiden. Via de snelweg en nadien de kustweg reden we naar Monterey, waar we een bezoekbrachten aan het aquarium. Haaien, zeepaardjes, otters, en veel meer. Dit aquarium is echt prachtig.


Tegen de middag vervolgden we onze reis via de 17 Mile Drive. De 17 Mile Drive is een prachtige weg die je volledig rond het schiereiland brengt. Met panaromapunten zoals de 'Bird Rock' en 'Lone Cypress' was dit meer dan de moeite waard.


Vervolgens maakten we een tussenstop aan Point Lobos: prachtige uitzichten over de Pacific en rotsen vol slapende zeehonden/zeeleeuwen. Even kregen we zelfs een verrassing, toen een hert en haar jong op amper enkele meters kwamen poseren voor onze camera's.


We schrokken echter toen we op onze klok keken, het was al bijna 5 uur, en we hadden nog 350 km voor de boeg. Rustig cruisen langs de kustweg zat er niet meer in, dus kozen we er voor de snelweg te nemen. Dat was een goed idee, want na een volledige dag langs de kust te rijden, zaten we nu plots midden de akkers en heuvels van California. Een prachtige baan, waar we behalve wat tijd inhalen zeker en vast konden genieten van de stralende zon en prachtige landschappen.


Rond 8 uur 's avonds kwamen we dan aan in Santa Maria. Net op tijd om in te checken en ons naar het restaurant te begeven voor het diner. Dimitri en Jelle trokken nog even naar de hotelbar, die verrassend goed verzorgd was en een enthousiaste bartender had die ons gauw enkel cocktails bijeen toverde. Moe maar voldaan, gingen we na een lange dag slapen, want morgen wacht een rit doorheen de wijnstreek van California en verderop: L.A.


Op woensdagmorgen ging het er iets relaxter aan toe. Eerst even langsgaan bij WalMart om wat water en eten in te kopen én: een koelbox. Onze road trip kan nu pas echt beginnen.


Het plan voor vandaag was om de wijnstreek langs Hw154 te verkennen, een kleine misrekening in route bracht ons echter midden de heuvels van California in plaats van er tussenin. Gelukkig zagen we wel wat we wilden zien: wijnbergen, en dan niet zoals de meest toeristen ze vanop de snelweg zien. Uiteindelijk kwamen we aan in Los Olivas waar we bij een wijnboer binnenstapten om even te proeven en enkel flessen te kopen. Voor alle veiligheid dronk Pablo, onze chauffeur vandaag, natuurlijk niet. We zullen vanavond voor hem wel een flesje openen.


En zo gingen we op weg naar Santa Barbara en van daar naar Los Angeles.